Makuuhuoneen sisustus vaikuttaa unen laatuun – vältä näitä virheitä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmisen elämä jakaantuu yleensä kolmee osioon siten, että hän on töissä kahdeksan tuntia, vapaa-ajalla kahdeksan tuntia ja loput kahdeksan tuntia hän nukkuu. Uni lienee näistä osioista kaikista herkin, ja siihen vaikuttavat lukuisat seikat aina elämäntavoista ympäristöön.

Jo pelkästään makuuhuoneen sisustuksella voi olla suuri vaikutus unen määrään ja nukkumiseen. Laadukkaat peitot ja tyynyt eivät hiosta, kerää liikaa lämpöä tai ole vastaavasti kylmiä. Huoneen valaistukseen kannattaa myös kiinnittää huomiota, sillä liian kirkkaat yövalot voivat valvottaa nukkujaa illalla, PureWow muistuttaa.

Valon määrän kasvaessa kannattaa panostaa pimennysverhoihin, jotta makuuhuone pysyy unen aikana hämäränä. Myös liian kirkkaat värisävyt voivat vaikuttaa salakavalasti olotilaan ja siihen, pystyykö ennen nukkumista rentoutumaan tarpeeksi hyvin. Huoneen akustiikkaan auttaa suuret lattiamatot, jotka vaimentavat ääniä tehokkaasti. Makuuhuoneessa kannattaa myös vältellä avohyllyjä tai sekaisia kasoja, jotka voivat alitajuisesti aiheuttaa stressiä makuuhuoneessa aikaansa viettävälle.