Äidit perustivat puhelinpalvelun – herättävät aamuisin iloisella äänellä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Omilleen muuttavat nuoret saattavat ymmärtää vanhempiensa näkemän vaivan vasta sitten, kun päivittäin apu ja passaaminen loppuu. Japanissa on ymmärretty esimerkiksi äitien merkitys aamuissa, kun vastavalmistuneet nuoret aikuiset nukkuvat ilman heitä pommiin.

Japanilaiset äidit ovat perustaneet puhelinpalvelun, jonka avulla voi tilata äitimäisen herätyksen aamuihin. Monet muistavat äidin aamulla toivottaman huomenen, ja puhelinpalvelun avulla se on mahdollista kuulla myös aikuisena. Äitien aamuherätykset ovat osa japanilasen puhelinyhtiön kampanjaa. Se muistuttaa hotellien herätyspalvelua.

Puhelinyhtiön teettämän kyselyn mukaan vastavalmistuneista peräti 80,8 prosenttia pelkää, etteivät saa itseään tarpeeksi aikaisin sängystä ylös. Lisäksi nuoret tiedostavat, että aikaisin herääminen vaatii totuttelua. Äitien herätyspalvelu annetaan sadan japanilaisen käyttöön pari päivää kestävän testijakson ajaksi, SoraNews24-sivusto uutisoi.