Tutkimus vahvisti: Konserteissa käyminen pidentää elinikää!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneessä kuningaskunnassa maan suurimpia konserttiareenoita omistava O2-yhtiö on selvittänyt Goldsmithin yliopiston kanssa, että säännöllinen livemusiikin nauttiminen pidentää elinikää. Jo 20 minuuttia konserttinautintoa riittää parantamaan yleistä hyvinvointia 21 prosentilla.

Tutkimuksessa raportoitiin myös, että keikoilla käymisellä on suora yhteys parempaan yleishyvinvointiin ja toiminta pidentää elinikää peräti yhdeksällä vuodella. Tutkimuksen mukaan livemusiikista nauttiminen vaikuttaa terveyteen, onnellisuuteen ja hyvinvointiin.

Keikoilla ja konserteissa tulee kuitenkin käydä säännöllisesti, jotta terveysvaikutukset korostuvat. Tutkimuksessa seurattiin osallistujien psykologista tilaa ja sydämen toimintaa. Keikoilla käyminen vaikutti osallistujien terveyteen yhtä positiivisesti kuin jooga tai koiran ulkoiluttaminen, Independent uutisoi. Lisäksi säännöllisesti livemusiikista nauttivilla ihmisillä oli tulosten mukaan 25 prosenttia muita parempi itsetunto.