Betonin kuvioiminen helpompaa kuin koskaan – näin muutat ulkonäön hetkessä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Betoni on edullista ja kestävää materiaalia, jota on hyödynnetty kiven korvikkeena jo pitkään. Betonin pinta on kuivuttuaan tasainen. Nyt markkinoille on tulossa lana, jonka avulla betonipinnan voi muuttaa kolmiulotteiseksi.

Marshalltown-niminen yritys on ryhtynyt valmistamaan lanoja, joiden avulla betoniin voi luoda mukulakiviä tai laatoituksia muistuttavia kuvioita. Rock and Roller -nimisen lanan avulla voi muuttaa esimerkiksi puutarhan polkuja tai pihateitä näyttävimmiksi. Yrityksellä on runsaasti erilaisia kuviovaihtoehtoja.

Märkä betoni tasoitetaan ennen kuvioidun lanan käyttämistä. Lana on valmistettu kumista, joten betoni ei tartu sen pintaan. Betonia on kuvioitu aiemminkin, mutta rullaavan kuvion käyttäminen on aiempia metodeja nopeampaa.

https://www.facebook.com/TechInsiderUK/videos/vb.514840712056653/781652072042181/?type=2&theater