McDonald’s luopuu muovipilleistä Britanniassa – osallistuu ympäristöongelman torjuntaan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhdistyneessä kuningaskunnassa on ryhdytty taistelemaan muovijätettä vastaan. Maassa kannustetaan ihmisiä käyttämään kestokasseja kauppaostoksilla ja kestomukia noutokahveissa. Nyt pikaruokajätti McDonald’s osallistuu talkoisiin vaihtamalla muoviset pakkaustuotteet kierrätettäviin materiaaleihin.

McDonald’silla on Yhdistyneessä kuningaskunnassa noin 1.300 ravintolaa. Toukokuussa maan kaikissa McDonald’sin pikaruokaloissa otetaan käyttöön paperipillit muovisten pillien sijaan. Samalla pillit siirretään myyntitiskin taakse, joten asiakas joutuu pyytämään aina pilliä erikseen. Brittiläisissä McDonald’sin ravintoloissa käy päivittäin noin 3,7 miljoonaa asiakasta.

Sky Newsin mukaan pikaruokaketju pyrkii muuttamaan myös muut pakkausmateriaalit biohajoaviksi. Vaikka McDonald’sin pakkausmateriaalit ovat ravintolan mukaan kierrätettäviä, ovat asiakkaat valittaneet niiden muovisen materiaalin takia. Muovijäte on yksi maailman suurimmista ympäristöä kuormittavista uhkista.