Lapsilta nerokas keksintö autoiluun – eikö kukaan ajatellut tätä aiemmin?

Autot Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Parhaat keksinnöt ovat yleensä yksinkertaisia. Ja usein jopa niin yksinkertaisia, että niitä on vaikea kuvitella uusiksi. Nyt sisarukset Daniel ja Lara Krohn ovat tehneet historiaa keksimällä miten autoillessa saadaan tuulilasin pesemiseen lisää vettä sadevedestä.

11-vuotiaan Danielin ja yhdeksänvuotiaan Laran On-the-Go H2O -nimisen keksinnön yleistyessä autoilijoiden ei enää tarvitse täyttää pissapoikaa vedellä, sillä auto tekee sen automaattisesti. Lasten keksinnössä sadevesi kerätään tuulilasilta ja suodatetaan puhtaaksi ennen ohjaamista ikkunanpesurin vesisäiliöön.

Lapset saavat parhaillaan autovalmistaja Fordilta apua keksintönsä toteuttamiseen käytännössä, sillä keksinnöstä tehdään demoversio oikeaan autoon. Toteutuessaan keksintö voi säästää maailmanlaajuisesti miljardeja litroja puhdistettua hanavettä vuosittain. Daniel ja Lara ovat jo voittaneet keksinnöllään paikallisen keksintökilpailun. Heidän oli vaikea uskoa, ettei kukaan ollut vielä aiemmin keksinyt samaa ideaa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.