Tinder kaatui – käyttäjät kadottivat matchinsa!

Digi Lifestyle · Tim Isokivi

Suosittu deittisovellus Tinder lakkasi yllättäen väliaikaisesti toimimasta käyttäjillä ympäri maailman. Vian taustalla oli yhteisöpalvelu Facebook, joka on tehnyt muutoksia käyttäjiensä tietoturvaan liittyen.

Lukuisat Tinder-käyttäjät huomasivat, etteivät he voineet lainkaan kirjautua sovellukseen. Yhtiö pahoitteli asiaa Twitterissä, ja lupasi korjata ongelman. Myöhemmin käyttäjät pystyivät jälleen kirjautua sovellukseen vain tyrmistyäkseen uuden ongelman edessä. Monet valittivat kaikkien Tinder-matchiensa ja viestejensä kadonneen yllättäen.

Mikäli matchit ja viestit ovat kadonneet, ei hätää. Niiden pitäisi edelleen löytyä Tinderin tietokoneille tarkoitetusta työpöytäversiosta.

Ongelma syntyi Facebookin tiukennettua kolmansien osapuolien sovellusten pääsyä käyttäjiensä tietoihin. Uudistuksen taustalla oli taannoinen kohu, jossa kymmenien miljoonien Facebook-käyttäjien tiedot päätyivät Cambridge Analytica -yhtiön käsiin.