13-vuotias ehdolla kuvernööriksi Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Vermontissa asuva Ethan Sonneborn ei ole vielä äänestysiässä. Tästäkin huolimatta hänen suunnitelmissaan on asettua ehdolle osavaltion seuraavissa kuvernöörivaaleissa. 13-vuotias Ethan on parhaillaan ehdolla elokuussa järjestettävissä demokraattisen puolueen esivaaleissa.

Tämä onnistuu, sillä osavaltiossa kuvernööriehdokkuudelle ei ole ikärajaa. Ethan vaatii osavaltioon tiukempia aselakeja. Sen taustalla ovat lukuisat viime vuosina maata koetelleet kouluampumistapaukset. Nuori ehdokas kuitenkin kertoo arvostavansa osavaltiossa suosittua metsästyskulttuuria.

– Jos minun täytyy valita, annanko ystävieni viettää aikaa ampumaradalla vai joutua ammutuksi koulussa, valitsen lainsäädännön joka suojelee heitä kouluampumiselta, Ethan kuvaili CNN-uutissivustolle.

Vermontin demokraattisen puoluen toiminnanjohtajan, Conor Caseyn mukaan Ethanin nuori ikä luo kampanjaan epätyypillisiä haasteita. Nuorella ehdokkaalla tulisi nimittäin olla aikaa käydä myös koulussa poliittisen työn ohella.

 

Publiée par Ethan Sonneborn For Governor sur jeudi 17 août 2017