Tutkimus paljasti: ”Yksi seikka tekee avioliitosta tuplasti onnellisemman”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Toisiaan syvästi rakastavat ihmiset astuvat avioliittoon, joka tavallaan sinetöi heidän suhteensa loppuelämän kestäväksi yhteiseloksi. Nyt on toteutettu tutkimus, jonka mukaan yksi asia tekee avioliitosta peräti kaksi kertaa onnellisemman. Mene naimisiin parhaan kaverin kanssa.

Mikäli oma kumppani on samalla paras kaveri, on avioliitto jokaisella mittarilla mitattuna keskivertoa onnellisempi. Kun oma aviopuoliso on myös paras kaveri, on suhteen laatu tyydyttävämpi kaikilla elämän osa-alueilla. Kun pohtii itselleen parasta mahdollista kumppania, kannattaa miettiä, olisiko hän sopiva myös parhaaksi kaveriksi, Inc. muistuttaa.

Parhaan ystävän kanssa voi keskustella kaikista asioista. Häneen voi luottaa kuin muuriin, lisäksi hän ymmärtää ja kuuntelee. Hän ei pelkää mielipiteidensä kertomista, mutta ei myöskään jätä pulaan. Ennen kaikkea hänen kanssaan on hauskaa ja nautinnollista. Parhaan kaverin kanssa jaetaan samat arvot ja näkemykset, joten miksi näitä ominaisuuksia ei odottaisi myös ihmiseltä, joka on koko loppuelämän vierellä pysyvä kumppani? Tutkimuksen toteutti National Bureau of Economic Research.