Mies sujautti jotain naisen drinkkiin – päätyi vahingossa videolle!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Netissä leviää parhaillaan räikeä videoesimerkki siitä, kuinka mies panee vieraan naisen juomaan ilmeisesti raiskaushuumeita. Nainen poseerasi samaan aikaan kameralle, joten miehen teko näkyi myös taltioinnilla. Nainen ei ehtinyt juomaan drinkkiä.

Yksi yleisimmin käytetyistä raiskaushuumeista on GHB, eli gammahydroksivoihappo. GHB on keskushermostoa lamaannuttava aine, ja sen haittavaikutuksina esiintyy huimausta, sekavuutta ja väsymystä. Huumeen nauttiminen saattaa lopulta johtaa tajuttomuuteen ja jopa kuolemaan. GHB:tä, eli gammaa voi liikkua sekä nestemäisenä että jauheena, joten tavallisesti sen huomaaminen drinkissä on lähes mahdotonta.

Onneksi Jaeda_sky nimellä twiittaava nainen huomasi videolta miehen suorittaman huumausyrityksen. Videota on katsottu yli 10 miljoonaa kertaa. Jotkut ovat väittäneet videota lavastetuksi. Ravintoloissa, yökerhoissa tai baareissa ei saisi koskaan jättää juomalasia ilman valvontaa, sillä joku epärehellisissä aikeissa paikalle saapunut henkilö voi panna sekaan huumaavia aineita.