Santa Cruz perui kesän festarikeikat – bändi lopullisesti hajonnut?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lupaavasti maailmankartalle suomalaisvetoista rokkia vienyt yhtye Santa Cruz on kulkenut vauhdikkaan matkan vajaan kymmenen vuoden aikana. Glamrokkarit ovat nyt kohdanneet tismalleen samanlaisia ongelmia kuin esikuvana toimineet kovan linja kokoonpanot, aina Guns n’ Rosesista Mötley Crüehen.

Rokkibändit hajoavat siinä vaiheessa, kun ulkomusiikilliset seikat ja rundaamisen mukana tuovat lieveilmiöt alkavat venyttää yhtyeen sisäisiä kemioita ja yleistä hyvinvointia sekaisin. Yhdysvalloissa kevään aikana kiertänyt suomalaisbändi Santa Cruz ilmoitti maaliskuun lopulla hajoavansa ja peruvansa kaikki tulevat keikat. Yhtye yritti kuitenkin selvittää sisäisiä ongelmiaan Amerikan kiertuetta jatkaakseen.

Sovittelu ei onnistunut ja bändi on perunut nyt myös kaikki tulevalle kesälle sovitut festarikeikat. Helsinkiläinen Santa Cruz nousi nopeasti kasariheviä arvostaneiden rokkidiggareiden levylautaselle 2013 ilmestyneen Screaming for Adrenaline -levyn myötä. Yhtye sai faneja ympäri maailmaa. Yhtyeen ongelmien syyksi on veikattu päihteitä.

https://www.facebook.com/santacruzband/posts/10160081370815251

https://www.facebook.com/santacruzband/posts/10160080764065251