Tokiolainen pormestariehdokas: ”Haluan robotit politiikkaan”

Digi · Terhi Piiroinen

Japanin pääkaupunki Tokion pormestariehdokas Michihito Matsuda haluaa, että poliitikot korvataan keinotekoisella älyllä. Ehdokkaan mukaan ihmisten eduksi koodattu tekoäly osaisi tehdä parhaat päätökset kansakunnan hyväksi.

Tama Center Stationilla puheensa pitänyt 44-vuotias pormestariehdokas Michihito Matsuda julisti, että hän haluaa edistyksellisten robottien korvaavan poliitikot. Miehen mukaan suuret ikäryhmät ikääntyvät ja nykyinen hallituskäytäntö tarvitsee pikaisesti muutosta. Hänen mukaansa keinoäly voisi tehdä parempaa politiikkaa keräämäänsä tiedon ja sen perusteella laatimien ehdotusten perusteella.

Rohkeaa kampanjointia robottipoliitikkojen puolesta sekä kiitelty että arvosteltu, SoraNews24-sivusto uutisoi. Tokion Taman alueella epäröidään, uskaltavatko alueen asukkaat antaa hyvinvointinsa tekoälyn käsiin. Robotit ovat koneita, joilta puuttuu tunneälyä.