Opettajille annettiin minikokoiset pesäpallomailat – kouluampujia vastaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Pennsylvaniassa Erien kaupungissa on jaettu opetushenkilökunnalle minikokoisia baseballmailoja. Syynä ovat kouluammuskelut. Opettajat voivat käyttää pesäpallomailojen kaltaisia pikkupamppuja tositilanteessa.

Opettajien edustajan mukaan henkilökunta ei halua vain istua ja odottaa paikoillaan, mikäli pahin mahdollinen skenaario toteutuu. Pienet pesäpallomailat ovat 45 senttimetriä pitkiä ja materiaalina on puu. Niiden tehtävänä on symbolisesti osoittaa, että ampujilta piiloutuminen ei riitä. Yksi vaihtoehto on taistella.

New York Timesin mukaan minipamppuja voi käyttää sekä puolustautumiseen että hyökkäämiseen. Mailoja on hankittu yhteensä 600 kappaletta. Osa ihmisistä on luullut minikokoisten mailojen käyttöä aprillipäivän pilaksi.