Poliisit luulivat hevareita itsemurhakultiksi – massiivinen operaatio

Ohhoh! · Tim Isokivi

Aikuisista metallifaneista ja heidän lapsistaan koostuvien retkeilijöiden ryhmä joutui yllättävään tilanteeseen Skotlannissa. Poliisit olivat luulleet heitä itsemurhakultin jäseniksi.

Kolme miestä oli leiriytynyt lastensa kanssa Loch Levenin järvellä sijaitsevalle saarelle. Lasten nukkuessa leirinuotion äärellä istuneiden miesten rauha keskeytyi poliisiveneiden lähestyttyä heitä. Poliisit olivat uskoneet retkeilijöiden olevan vaarassa.

Miesten mukaan rannalla heitä odotti jopa 20 hälytysajoneuvoa ja 50 henkeä. Yhden retkeilijän auton ikkuna oli rikottu, sillä poliisit olivat etsineet sieltä itsemurhaviestiä. Viranomaiset olivat myös saaneet vihiä mahdollisesta kidnappaksesta.

– Tuntui kuin olisimme tehneet jotain väärää, vaikka vain retkeilmme, joimme olutta ja kuuntelimme heviä, opettajana työskentelevä David Henderson kuvaili Guardian-lehden mukaan.

Poliisit poistuivat paikalta huomattuaan ettei vaaraa ole. Valitettavasti retkeilijät joutuivat nukkumaan yön autoissaan aikaisemmin nauttimiensa oluiden ansiosta. Henderson uskoo väärikäsityksen saaneen alkunsa paikallisten pelästyttyä ryhmää heidän tummanpuhuvan olemuksen vuoksi.