Tee kevätsiivous myös parisuhteeseen – näillä vinkeillä raikastat yhdessäoloa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kevät tarkoittaa uutta alkua monessa asiassa, joten ihmiset haluavat ottaa valoisamman vuodenajan vastaan entistäkin ehompana. Maalis-toukokuun aikana on totuttu siivoamaan kodissa ja puutarhassa, mutta samalla kannattaa tehdä siistimisoperaatio omaan parisuhteeseen.

Pitkä ja pimeä talvi asettaa haasteita parisuhteelle ja yhteiselle hyvinvoinnille. Jokaisessa liitossa tulee eteen aikoja, jolloin yhteiselo on hieman enemmän matalalentoa muistuttavaa kuin korkealla ja kovaa etenevää ilotulitusta. Rakkauselämää voi virkistää monella eri tapaa, mutta tiettyjen kitkaa aiheuttavien ongelmien poistaminen lienee yksi tehokkaimmista tavoista.

PureWow-sivuston parisuhdeasiantuntijat kannustavat kumppanuksia luopumaan vihdoinkin yhdestä ikuisuusriitoja aiheuttavasta asiasta ja päästä ongelman yli. Olipa kyse rakkaan tavasta juoda suoraan maitopurkin suusta tai hänen liiallisesta pelaamisestaan, kannattaa ongelmaan ottaa uusi lähestymistapa. Jos nalkutus tai valittaminen ei ole auttanut, kannattaa koko ongelma painaa villaisella ja jättää ongelma sellaiseksi kuin se on.

Parisuhde voi olla huonolla tolalla yksinkertaisesti siksi, että kumppanit eivät ole tarpeeksi läsnä tai anna aikaa toisilleen. Parisuhteessa voidaan sopia, että älypuhelimet jätetään kotiin tullessa eteisen pöydälle ja sen sijaan keskitytään keskustelemaan oman rakkaimpansa kanssa.

Lopettakaa myös valittaminen. Mikään ei kuluta hyvinvointia yhtä paljon kuin se, että keskittyy elämässään jatkuvasti negatiivisiin asioihin. Parisuhteessa voidaan päättää, että turhista asioista valittaminen ja ikävien asioiden vatvominen jätetään pois ja tilalle otetaan kiitollisuutta ja hyvää mieltä. Kodin kevätsiivous puolestaan kannattaa tehdä yhdessä ja panostaa oman pesän viihtyvyyteen. Tällöin myös mieli voi paremmin mukavassa ympäristössä.