Floss-tanssi villitsee – ilmiö leviää nyt vauhdilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viime vuonna Saturday Night Live -ohjelmassa Katy Perryn esiintymisen aikana tanssinut Russell Horning aloitti tietämättään ilmiön, joka on levinnyt nyt ympäri maailman. 15-vuotias poika tanssi reppu selässään käsiään hauskasti heiluttaen. Syntyi floss-tanssi.

Youtubesta löytyy nykyisin useita tanssivideoita, joissa lapset esittävät floss-tanssitaitojaan. Jopa aikuiset ovat innostuneet kokeilemaan liikesarjaa, jossa jalat pysyvät paikoillaan, mutta kädet vatkaavat nyrkissä vartalon puolelta toiselle. Liikesarjan hypettäjänä on toiminut ”Backpack Kid”, jonka Katy Perry pyysi esiintymään ohjelmanumeroonsa.

Reppu selässään floss-tanssia Saturday Night Live -ohjelmassa esittänyt Russell Horning loi trendin, ja hänellä on nyt lähes kaksi miljoonaa seuraajaa Instagramissa. Aucklandin yliopiston tohtorin ja popkulttuuritutkija Lorna Piatti-Farnellin mukaan floss-tanssi on tämän vuoden fidget spinner. Stuff-julkaisu vakuuttaa, että kohta ei muusta puhutakaan. Joko sinä olet opetellut liikesarjan?