Poliisi huolissaan – yli puolet suomalaisista ajaa ylinopeutta talvisin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein kertoo valtaosan suomalaisista autoilijoista ajavan edelleen ylinopeutta talvikaudella. Hän kertoo talvikauden pääteiden nopeuksista, joiden osalta suunta on parempaan päin, mutta ylinopeudet ovat yhä huolestuttavalla tasolla.

– Sain juuri talvikauden pääteiden nopeuksien yhteenvedon, josta nousee yksi luku. Keskimäärin 52,1 % ajaa edelleen ylinopeutta eli tekemistä riittää vaikka lukema on 8 seurantavuoden alin. Parempaan päin siis, Dennis Pasterstein kirjoittaa Twitterissä.

Vuoden 2010 jälkeen ylinopeutta ajavien osuus oli suurimmillaan talvikaudella 2013-2014, jolloin peräti 59,4 prosenttia autoilijoista ajoi ylinopeutta. Siihen nähden kuluneen kauden luvut ovat siis selvästi parempia.