Mariah Careyn koskettava avautuminen – kärsii kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Popdiivana tunnettu laulaja Mariah Carey on tehnyt hyvin pitkän ja menestyksekkään uran musiikin parissa. Nyt 48-vuotias tähti on paljastanut, että hänellä on diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö. Kaksisuuntaista mielialahäiriötä on myös kutsuttu maanis-depressiivisyydeksi.

Kyseessä on pitkäaikainen ja perinnöllinen mielenterveyden häiriö, joka saa henkilön mielialan vaihtelemaan voimakkaasti aina manian ja masennuksen välillä. Mariah Carey kertoi People-sivuston tekemässä haastattelussa, että hänet diagnosoitiin jo vuonna 2001, mutta nainen ei halunnut uskoa sitä todeksi minkä vuoksi hän ei hakeutunut hoitoonkaan.

Pari edellistä vuotta ovat kuitenkin olleet naiselle niin rankkoja kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa, että hän joutui viimein hakeutumaan hoitoon. Tällä hetkellä Mariah Carey käy terapiassa ja syö lääkkeitä, jotka ovat auttaneet naista pysymään paremmassa tasapainossa. Oikean hoidon avulla tähti on pystynyt myös palaamaan rakastamansa työn pariin kirjoittamaan ja laulamaan uutta musiikkia.