Nainen huijasi sairastavansa syöpää – sai jättisumman rahalahjoituksia

Ohhoh! · Tim Isokivi

Australialainen nainen on tuomittu kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen pitkälle menneestä petoksesta. 24-vuotias Hanna Dickenson oli huijannut sairastavansa syöpää rahalahjoitusten toivossa.

Dickenson oli väittänyt vanhemmilleen tarvitsevansa syöpään kallista sairaalahoitoa Saksassa. Naisen vanhemmat pyysivät ystäviään ja naapureitaan auttamaan hoidon rahoituksessa. He onnistuivat keräämään hänelle yhteensä 41.770 australian dollaria, eli noin 26.184 euroa.

Telegraph-lehden mukaan huijaus paljastui rahaa lahjoittaneiden nähtyä Dickensonin Facebookissa jaettuja kuvia. Syöpähoidon sijaan ne kuvasivat naisen biletyksen täyttämää elämää Thaimaassa ja Uudessa-Seelannissa.

Tuomari kuvaili Dickensonin toimia halveksuttaviksi. Nykyään kiinteistövälittäjänä työskentelevä nainen tuomittiin kolmen kuukauden vankeusrangaistuksen ohella 150 tunniksi yhdyskuntapalveluun sekä päihde- ja mielenterveyshoitoon.

 

https://twitter.com/cancernews247/status/984248237824491522