Ritchie Blackmore’s Rainbow toi hard rockin klassikot Hartwall Arenalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ritchie Blackmore (72) on päässyt hard rockin legendan maineeseen tekemillään Rainbow ja Deep Purplen -yhtyeiden klassikkokappaleilla sekä omalla oikukkuudellaan. Blackmore laittoi viime vuonna Rainbown kokoonpanon uusiksi ja kokoonpanon muodostivat Jens Johansson, Ronnie Romero, Bob Nouveau ja David Keith.

Stara lähti Hartwallille kuuntelemaan mikä on nykyisen kokoonpanon kisakunto ja miten erityisesti Ronnie Romero onnistuu täyttämään laulajana saappaat, joita ennen Rainbow’ssa ovat täyttäneet muun muassa Ronnie James Dio, Graham Bonnet ja Joe Lynn Turner.

Kuva: Jussi Eerola Photography

Loppuunmyyty Helsingin konsertti oli jatkumoa kevätkiertueen aloittaneelle Moskovan konsertille ja sitä seuranneelle Pietarin keikalle. Konsertti alkoi Spotlight Kid –kappaleella, joka sai talviunilta heränneet Rainbow’n ja Deep Purplen fanit kunnolla lämpimäksi. Lisää kuumuutta halliin saatiin I Surrender-klassikolla.

Viimeistään tässä kohdassa täytyi vaativamman kuulijankin todeta, että isoista saappaista huolimatta Ronnie Romero onnistui täyttämään paikkansa vähintäänkin hyvin – voiko Diohon verrattuna sen paremmin pärjätäkkään?

Ilta jatkui hiteillä, kuten Since You Been Gone, Man on the Silver Mountain ja Perfect Strangers. Nämä hitit varmistivat, että tämä keikka oli todella Place to Be paikalle saapuneille vannoutuneille faneille ja nuoruusvuosiensa muistoja verestäneille rokkareille.

Hittikavalkaadin välillä hengähtäessä pystyi vain toteamaan, että iästään huolimatta Blackmore on edelleen terässä. Settilistan ylittäessä puolivälin myös erikoismaininnan ansaitsi kosketinsankari Jens Johansson. Etenkin keikalla kuultu kosketinsoolon Finlandia-osio oli kuin piste iin päälle.

Keikan lähestyessä loppuaan hallin lämpötilaa nostattivat aste asteelta hitit, kuten Stargazer, Long Live Rock ’n’ Roll ja Burn. Burn-hitin jälkeen koettiin kuitenkin yleisön puolelta karvas pettymys, kun odotuksista huolimatta yleisö jäi ilman encorea ja joutui suuntaamaan kotia kohti.

Mikä bändin kisakunto sitten oli Helsingissä? Erittäin kova! Mikäli olet joskus diggailut Rainbow’n tai Deep Purplen kappaleita, kannattaa hankkia lippu kiertueelle. Jos olet onnekas, kuulet myös Encorena Venäjälläkin settilistassa olleen Smoke On The Waterin sekä Blackmore’s Nightin tuotantoa.