Lemmikkien omistaja, tallenna eläimen tiedot onnettomuuden varalta

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset voivat lisätä älypuhelimeensa tietoja hätätilanteiden varalle esimerkiksi pelastushenkilökunnan käyttöön. Tiedoissa voi olla läheisten puhelinnumerot sekä tietoja omista lääkityksistä ja sairauksista. Tiedoissa kannattaa ilmoittaa myös lemmikkieläimistä.

Netissä on levinnyt viime päivinä erilaisia versioita lemmikkieläinten tiedoista, jotka voi panna omaan lompakkoon, erilliseen avaimenperään tai vaikkapa puhelimen hätätiloihin tarkoitettuihin sovelluksiin. Ideana on, että mikäli lemmikinomistaja joutuu onnettomuuteen, löytyisi häneltä tieto kotona odottavista lemmikkieläimistä. Eläimet tarvitsevat luonnollisesti huolenpitoa.

Tietoihin merkataan kontakteja, jotka ovat lupautuneet pitämään huolta lemmikkieläimistä omistajan loukkaannuttua tai jouduttua onnettomuuteen. Kotona olevista lemmikkieläimistä on hyvä kiinnittää jonkinlainen tarra tai tieto myös ulko-oven lähettyville esimerkiksi mahdollisen tulipalon syttyessä. Tällöin pelastusviranomaiset tietävät, että asunnossa on eläimiä.

"Great idea for pet owners…"

Publiée par The Meta Picture sur mardi 7 novembre 2017