Näin Venäjällä: Potilaalle annettiin vahingossa hengenvaarallista formaldehydiä

Ohhoh! · Tim Isokivi

28-vuotias nainen on kuollut Venäjällä rutiinitoimenpiteessä tapahtuneen virheen seurauksena. Lääkäri oli vahingossa ruiskuttanut häneen palsamointiinkin käytettävää myrkkyä. Ekaterina Fedyaeva oli Uljanovskin sairaalassa leikkauksessa, jossa hänen munasarjastaan oli tarkoitus poistaa kysta.

Yksi lääkäreistä antoi naiselle suolaliuoksen sijaan vahingossa formaliinia, hengenvaarallisen formaldehydin vesiliuosta. Sairaalan henkilökunta yritti korjata virhettä ruiskuttamalla Fedyaevan vatsaonteloon suolaliuosta. Myrkyllinen aine oli kuitenkin ehtinyt leviämään potilaan elimistöön.

Naista yritettiin vielä pelastaa lähettämällä hänet moskovalaiseen biofysiikan laitokseen. Lääkärit onnistuivat herättämään Fedyaevan koomasta, mutta hänen sisäelimensä lopettivat jo toimintansa myrkyn vaikutuksesta.

Paikallinen sosiaali- ja terveysministeri Rashid Abdullov kutsui tapausta Twitterissä tragediaksi, ja kertoi hoitovirheeseen syyllistyneiden joutuvan vastuuseen. Buzzfeedin mukaan paikalliset viranomaiset ovat aloittaneet tapaukseen liittyvät rikostutkinnat.