Koditon muutti ruotsinlaivalle – aamiainen sisältyy lipun hintaan

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Kodittomuus on vakava ongelma niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Nyt Yleisradio kertoo tukholmalaisesta miehestä, joka on keksinyt ongelmaan erikoisen ratkaisun. Björn Mattsson asuu nimittäin parhaillaan ruotsinlaivalla, kertoo Hem & Hyra.

Konsulttina aiemmin työskennelleelle ja sittemmin työnsä menettänyt Mattsson asui kunnan tilapäisessä majoituksessa, kunnes hänelle esitettiin pakkomuuttoa satojen kilometrien päähän. Mies ei vaatimuksiin suostunut, ja jäi siksi kodittomaksi. Hän ei yrityksistä huolimatta löytänyt uutta asuntoa, eikä kunta suostunut sellaista hänelle osoittamaan.

Sitten mies keksi ratkaisuksi ruotsinlaivat, joilla matkustaminen on edullista. Nykyisin hän asustaa Tukholman ja Maarianhaminan välillä kulkevalla laivalla, jossa noin 10 eurolla saa paikan lisäksi aamiaisen.

Hem & Hyra haastatteli Mattssonia, kun hän oli lähtemässä seitsemättä kertaa kohti Maarianhaminaa. Hän kertoi lehdelle risteilevänsä Tukholman Slussenin ja Ahvenanmaan Maarianhaminan väliä niin pitkään kuin rahat riittävät.

Tukholmasta Maarianhaminaan risteilee suomalaisille erittäin tuttu laiva MS Cinderella, josta muodostui 1990-luvulla suomalaisten bileristeilyjen ikoni. Tuolloin 20 tunnin risteilyjä Helsingistä tehneellä laivalla kuvattiin myös lukuisia televisio-ohjelmia, kuten Onnenpyörää sekä Passi ja hammasharjaa.