Maatilan pysäyttävä viesti oluttölkeistä: ”Terveet lehmät kuolevat”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmisten välinpitämättömyys roskaamisessa tuottaa näin keväisin vuosi toisensa jälkeen ikäviä tilanteita, kun roskat paljastuvat lumien sulaessa. Erityisen koville roskaaminen ottaa maatiloilla, joissa lehmät kokevat tuskallisia kuolemia ihmisten luontoon heittämien oluttölkkien vuoksi.

Pälkäneellä sijaitseva Heikkilän Juustola julkaisi sosiaalisessa mediassa valokuvan lumihangesta pilkottavasta oluttölkistä, joka olisi hyvin voinut koitua tilan lehmän kohtaloksi.

– Tuolle peltolohkolle on kylvetty timoteitä, nurminataa ja raiheinää, siellä ei kasva oluttölkkejä. Tästä on joka vuosi puhetta mediassa ja siltikin löydän joka vuosi tölkkejä pelloiltamme. Meilläkin on kuollut lehmiä oireisiin, jotka viittaavat lehmän ruoansulatusjärjestelmässä oleviin metallin kappaleisiin, Heikkilän Juustola kirjoittaa.

– Se turhautuminen ja voimattomuuden tunne, joka valtaa minut kun eläinlääkärin kanssa lopetamme tällaisen eläimen on valtava. Rahallinen tappio on tuhansia euroja, eläimen kärsimistä ei voi edes mitata rahassa. Kaikki tämä sen takia, että kaupasta ostettua tölkkiä ei ole jaksettu viedä kauppaan, kierrätykseen tai edes roskiin.

Jokainen Staran lukija voi varmasti yhtyä juustolan kommenttiin, jonka mukaan jokainen turha kuolema tai eläimen kärsimys tuntuu todella pahalta. Olivat sitten maaseudulla tai kaupungeissa, olutta juovien tulisi olla juomatta, jos tölkin hävittäminen vastuullisesti on liikaa vaadittu.