Autoilija! Poliisilla on käynnissä 24 tunnin ratsiamaraton

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ylinopeutta ajamista tulee välttää joka päivä ympäri vuoden, mutta juuri tänään keskiviikkona siitä on vuoden suurin mahdollisuus saada rangaistuksen. Poliisilla on nimittäin parhaillaan käynnissä koko maan kattava ja vuorokauden kestävä ylinopeuksiin keskittyvä valvontamaraton.

Aamukuudelta keskiviikkona alkanut nopeusratsioiden teemavuorokausi päättyy kuudelta torstaiaamuna. Sen aikana järjestyspoliisin toiminnassa painotetaan nopeusvalvontaa. Poliisin mukaan tarkoitus on seurata ylinopeuksia erityisesti taajama-alueilla, joissa tarkkaillaan nopeuden sijaan myös muita seikkoja.

Tehovalvonta on on osa Euroopan liikennepoliisiverkosto TISPOLin koordinoimaa Operation Speed -tempausta, johon osallistuu yhteensä kaksikymmentä Euroopan maata.