Kehonrakentaja varoittaa – kunto-ohjelmat heikentävät naisten itsetuntoa

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni sosiaalisen median avulla noussut fitnesstähti on onnistunut luomaan itselleen uran kuntoilun parissa. Yksi menestyneimmistä sosiaalisen median avulla nousseista kunto-ohjaajista on Kayla Itsines, jonka yksi myydyimmistä kunto-ohjelmista on Bikini Body Guide, joka lupaa naisille näkyviä tuloksia vain 12 viikossa.

Nyt positiivisen minäkuvan puolesta puhuva Taryn Brumfitt on ilmaissut julkisesti sen miten huolestuttavia sosiaalisessa mediassa jaettavat kuntoiluohjelmat ovat. Useiden ohjelmien suosio perustuu niiden laatijan omaan ulkonäköön ja vartaloon, jollaisen tavoitteleminen muilta 12 viikon aikana on melko mahdotonta.

Kunto-ohjelmien suosiota kasvattavat myös huikeat kuvaparit, joissa nähdään miten naiset ovat onnistuneet muokkaamaan omaa vartaloaan kyseisen ohjelman avulla vain kolmessa kuukaudessa. Entisenä kehonrakentajana Taryn Brumfitt on erityisen huolissaan siitä mitä nämä 12 viikon treenit ja dieetit tekevät naisten itsetunnolle.

Kaikki dieetit ja kunto-ohjelmat eivät sovi kaikille, minkä vuoksi onkin oletettavaa, että kaikki eivät tule saamaan 12 viikon aikana haluamiaan tuloksiakaan. Tämä johtaa Brumfittin mukaan useiden naisten kohdalla siihen, että heidän itsetuntonsa ja oma minäkuvansa romahtaa kun 12 viikkoa on kulunut ja näkyviä tuloksia ei olekaan huomattavissa.

Brumfitt kommentoi Daily Mail -sivuston mukaan, että sosiaalisen median fitnesstähdillä on lopulta vain negatiivinen vaikutus suureen osaan naisista. Hänen mielestään on väärin, että naisten tulee ajatella, että he tarvitsevat bikinivartalon ja selvän muutoksen, että he voivat olla itsevarmoja ja ylpeitä omasta vartalostaan.

I always feel torn putting up endless posts about my online program ‘Embrace You’ because I’d be mortified If I were to come across “salesee” but every single day I receive messages from women who tell me how doing the program has changed their life. We’ve had over 1000 participants “graduate” from Embrace You and we’ve received 98.2% positive feedback! So I just feel compelled to tell you to do it (!) because the reason I exist is to help women find their power, voice, confidence and most importantly – their joy! This program does just that! So if you want to hang out with me this weekend, go to the link in my profile and start Embrace You. You can do the program at your own pace, in your own space, watch the videos, listen to the audio in the car, print out the workbook or use the editable PDF. We know you’re busy so we’ve made this course easy to do and follow, oh yes and of course it’s a tonne of fun! See you soon lovelies, it’s time to Embrace! xx #ihaveembraced #embracethedocumentary #bodyimage bodyimagemovement@#tarynbrumfitt #selflove #embraceyoujumpchallenge #embraceyou

A post shared by Body Image Movement (@bodyimagemovement) on