Räppäri Kendrick Lamar voitti Pulitzer-palkinnon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Los Angelesin Comptonista kotoisin oleva räppäri Kendrick Lamar on pokannut merkittävän palkinnon. Hänen tuorein Damn.-albuminsa voitti vuoden 2018 musiikin Pulitzer-palkinnon.

Damn. on ensimmäinen musiikin Pulitzer-palkinnon koskaan voittanut hiphop-albumi. Vuodesta 1943 saakka jaettu palkinto on kaikkina aikaisempina vuosina päätynyt klassista musiikkia tai jazzia edustaville teoksille.

– Virtuoosimainen kappalekokonaisuus, joka yhdistää kansankielistä aitoutta ja rytmistä dynamiikkaa sekä tarjoaa koskettavaa kuvausta modernin afroamerikkalaisen elämän monimuotoisuudesta, Pulitzer-raati kuvasi Kendrick Lamarin levyä Reutersin mukaan.

Huhtikuussa 2017 ilmestynyt Damn. voitti myös parhaan rap-levyn palinnon aikaimmen tänä vuonna järjestetyssä Grammy-gaalassa. Kendrick Lamar nähdään esiintymässä tänä kesänä Helsingin Flow Festival -tapahtumassa 12. elokuuta.