Maailman hipstereimmät kaupungit listattiin – Suomi yksi menestyjistä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi on viime vuosina nostettu maailmanlaajuisesti erittäin korkealle listauksissa, joissa on rankattu maailman hipstereimmät kaupungit järjestykseen. Nyt Aamulehti kertoo Movehubin tuoreesta selvityksestä, jossa Helsinki, Tampere ja Turku ovat menestyneet erittäin hyvin jättäessään monet suurkaupungit kauas taakseen.

Viime vuonna Movehub selvitti Pohjois-Amerikan hipstereimmät kaupungit, mutta tänä vuonna selvitys ulotettiin koko maailmaan ja samalla Hipster Indexiin otettiin mukaan uusia mittauksia. Mittauksessa arvotettiin kaupunkeja muun muassa vegaaniravintoloide, kahviloiden, tatuointistudioiden ja levykauppojen määrän perusteella asukasmäärään verrattuna. Tutkimukseen otettiin 446 kaupunkia ympäri maailmaa.

Ykköseksi listattiin Britannian Brighton, toiseksi Yhdysvaltojen Portland ja kolmanneksi Salt Lake City. Suomen menestynein kaupunki oli Helsinki, joka sijoittui listauksessa peräti yhdeksänneksi. Tampere löytyy listalta upeasti sijalta 26. ja Turku sijalta 61. Espoo löytyy sijalta 405. ja Vantaa sijalta 417.

Suomalaiskaupungit peittoavat monia trendikkäinä pidettyjä kaupunkeja, sillä esimerkiksi Oslo jäi sijalle 31., Kööpenhamina sijalle 81. ja Tukholma sijalle 99. Pariisi joutuu sekin yllättäen tyytymään vasta sijaan 49. ja Lontoo sijaan 164.