Nettideitistä aito rakkaus? Nämä merkit kertovat

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vilkuiletko puhelinta vähän väliä odottaen viestiä nettideittisovelluksessa tapaamaltasi henkilöltä? Toisinaan uusista tuttavuuksista voi tulla nopeasti ohimeneviä ihastuksia, mutta osa henkilöistä voi aidosti edustaa tosirakkautta. Muutamat merkit voivat kertoa lisää.

Mikäli uusi tuttavuus pitää aktiivisesti yhteyttä ilman päiväkausien taukoa, on hän todennäköisesti kiinnostunut ja haluaa osoittaa sen aktiivisuudellaan. He panevat tapaamansa henkilön tärkeysjärjestyksessä kärkipaikalle, eivätkä koe tarvetta radiohiljaisuuden ylläpitämiseen.

Aluksi nettideittiin tutustutaan viestien, videoiden tai valokuvien muodossa, mutta myöhemmin tulee tapaamisen aika. Mikäli molemmat osapuolet ovat valmiina näkemään toisensa samoihin aikoihin, on suhteella toivoa. Kaksikko myös kokee, että voi viestittää uudelle tuttavuudelle melkeinpä mistä tahansa. Jopa pienistä huomioista tai omista ajatuksista.

Uuden suhteen muodostamisessa on myös tärkeää, että molemmat osapuolet ovat samaa mieltä ajoituksesta. Toisin sanoen kumppanit ovat eronneet sopivan kauan aikaa sitten ja viihtyneet välissä myös sinkkuna. Seuraa ei kannata hakea vain siksi, ettei joutuisi olemaan yksin, People-lehti muistuttaa.

On myös tärkeää, että deitin kanssa voi puhua myös vaikeista asioista avoimesti, kuten alkoholistisukulaisesta tai painajaismaisesta pomosta. Viestittelyn tiimellyksessä kannattaa myös kertoa avoimesti omista tulevaisuudensuunnitelmistaan. Mikäli tuttavuudet hakevat samoja ominaisuuksia uudelta partnerilta, voi suhde onnistua huomattavasti vaivattomammin.

Deittien on muutenkin hyvä olla niin sanotusti samalla aaltopituudella työelämänsä, ystäviensä ja perheensä suhteen. Pitkäaikaisesta suhteesta haaveilevien on myös järkevää varoittaa uutta ihastusta omista hieman epämiellyttävistä piirteistä, kuten liiallisesta ajattelemisesta tai tavasta nukkua pitkään. Lopulta ihastuksen syventyessä molemmat voivat sulkea nettitreffiprofiilinsa ja keskittyä yhteiseen tulevaisuuteen ilman, että muistaisi edes tavanneensa toista treffisovelluksessa.