Kissan aivastus huvittaa – yritti houkutella sitä esiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin tutkimuksesta, jonka mukaan aivastuksen pidättelemisestä voi olla ihmiselle vaaraa. Aivastusta ei saisi pidätellä, koska sen paine voi siirtyä elimistön puolelle ja vahingoittaa esimerkiksi sisäkorvan herkkiä rakenteita. Nyt hassulla videolla nähdään miten kissa yritti houkutella aivastustaan esiin.

Aivastaminen on niin refleksinomainen toiminto, että vain harva pystyy vaikuttamaan siihen millä voimakkuudella aivastus syntyy. Nyt hauskalla YouTube-videolla nähdään miten kissa valmistautuu aivastukseensa yli kymmenen sekunnin ajan ennen kuin saa sen purkautumaan.

Kissan omistaja on onnistunut taltioimaan kamerallaan huvittavan hetken, jossa kissa huomaa aivastuksen tulevan. Kissa liikuttelee kuonoaan ja sen silmätkin menevät kieroon kun se valmistautuu aivastamaan. Onneksi aivastus lopulta syntyy ja paine pääsee purkautumaan.