Yliopistoon asennettiin itkukomero – auttaa purkamaan stressiä paineen alla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Opiskelijan elämä voi toisinaan olla erittäin stressaavaa. Tenttien, gradupaineiden ja rahahuolien keskellä painimisen keskellä saatavat kyynelkanavat avautua tavanomaista herkemmin.

Nyt Yhdysvaltojen Utahin yliopisto on ottanut käyttöön itkukomeron, jossa opiskelijat voivat purkaa paineitaan. Yliopiston kirjastoon asennettu kaappi on tarkoitettu 10-minuuttisia taukoja varten erityisesti loppukokeisiin lukeville.

Itkukomeroa kehotetaan käyttämään yksi kerrallaan, ja oppilaita pyydetään koputtamaan ennen sen sisään astumista. Puisen mutta sisältä pehmustetun rakennelman taustalla on Vice-lehden mukaan paikallinen opiskelija ja taiteilija Nemo Miller.

Yliopiston mukaan itkukomeron idea oli alun perin humoristinen. Sen tarkoitus on kuitenkin myös herättää tuntemuksia, ajatuksia ja keskustelua.