Mies auttoi myrkkykäärmettä pulassa – moni olisi kiertänyt kaukaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Käärmeet löytävät itsensä välillä tukalistakin tilanteista yrittäessään hankkia suojaa erikoisista paikoista kylmyyttä tai kuumuutta vastaan. Nyt videolla nähdään miten mies ryhtyi auttamaan pulaan joutunutta myrkkykäärmettä.

Käärme oli luikerrellut tölkin sisälle sen pienestä ja terävästä suuaukosta, josta se ei enää saanutkaan vedettyä itseään pois. Mies ryhtyi rohkeasti leikkaamaan tölkkiä käärmeen ympäriltä ja otti sitä heti päästä kiinni kun se kurkisti miehen tekemästä aukosta ulos.

Käärme ei ehtinyt onneksi pahemmin stressaantumaan tai vahingoittumaan pelastumisensa aikana, koska mies oli toimissaan niin nopea. Kyseessä oli Australiassa elävä Red-bellied black snake -käärme, jonka pistos on myrkyllinen. Käärmeen purema aiheuttaa ihmisille vakavia oireita, joiden vuoksi ihmisten tuleekin nopeasti hakeutua hoitoon joutuessaan kyseisen käärmeen puremaksi.