Maitotilalliselta koskettava vetoomus roskaamisesta: ”Macy oli kuollut viime yön aikana”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin sosiaalisessa mediassa julkaistusta vetoomuksesta, jossa suomalaisten toivottiin keräävän tyhjät juomatölkit pois luonnosta, koska ne voivat johtaa lehmien tuskallisiin kuolemiin. Nyt mitä ilmeisimmin tölkin palaset ovat johtaneet Macy-lehmän kuolemaan, jota edes eläinlääri ei voinut estää.

Leinolan Maito julkaisi Facebookissa koskettavan viestin ja vetoomuksen suomalaisille roskien ja erityisesti tölkkien keräämisestä.

– Tämä on Macy. Macy oli kuollut viime yön aikana. Perjantaina huomasimme sen olevan huonovointinen ja hoidimme sitä pellavalimalla, kipulääkkellä ja laitoimme sille pötsimagneetin, johon mahaan joutuneet rautaesineet tarttuvat. Vointi ei kohentunut ja kutsuimme eläinlääkärin, diagnoosina oli mahahaavauma ja sisäinen verenvuoto. Macy sai asiaan kuuluvat lääkkeet ja lisää pellavaa, mutta emme saaneet sitä pelastettua, Leinolan Maidon päivityksessä todetaan.

Lehmän kuolinsyy oli maitotilan mukaan todennäköisesti rehun seassa ollut juomatölkin kappale, joka repi lehmän mahat rikki ja johti sisäiseen verenvuotoon.

– Nyt keväällä kun lumi on sulanut, voit tehdä palveluksen lehmille. Kun näet tölkin, kerää se talteen. Voit olla hengenpelastaja. Sovitaanko kaikki niin, että kun ollaan vappuna liikkeellä, jokainen kerää roskansa pois? Kiitos, maitotila kirjoittaa.