Naiset pantiin astumaan vaa’alle – sitten katsottiin miten lukema vaikutti

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkimusten mukaan säännöllisesti vaa’alla käyvät ihmiset lihovat muita vähemmän. Itsensä säännöllinen punnitseminen aiheuttaa kuitenkin monille sellaista stressiä ja ahdistusta, minkä vuoksi oma painon tarkkaileminen on pitänyt lopettaa.

Boldly-kanavan julkaisemalla YouTube-videolla kuullaan mitä naiset ajattelevat vaa’alle astumisesta. Naiset eivät ole punninneet itseään pitkään aikaan ja osa heistä ei ole nähnyt painonsa lukemaa jopa vuosiin. Vaaka sai heti osan naisista ahdistumaan, koska he pelkäsivät jo etukäteen sitä miten vaa’an lukema tulisi vaikuttamaan heidän itsetuntoonsa.

Naisten suhde vaakaan oli ennen punnitsemista negatiivinen. Naiset kokivat luvun ahdistavan heitä ja määrittelevän heidän arvonsa. Kun naiset olivat astumassa vaa’alle, heille kerrottiin, että heidän tuleekin itsensä punnitsemisen sijaan rikkoa vaaka. Painolasti näytti heti putoavan naisten harteilta ja jokaisen silmissä paistoi helpotus siitä, että heidän ei tulisikaan paljastaa painoaan itselleen tai muille.