Apina pitää suuhygieniastaan huolta – oppi pesemään hampaitaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet lemmikit seuraavat ihmisten arkisia toimia ja alkavat jopa imitoimaan niitä. Nyt videolla nähdään suloinen tilanne, jossa lemmikkiapina on ryhtynyt pesemään kylpyhuoneessa hampaitaan aivan kuin ihmiset.

Eli-nimisen apinan omistaja on kuvannut lemmikkiään videolle huomattuaan, että se on alkanut pesemään hammasharjalla hampaitaan. Apina on selvästi tarkastellut omistajiensa iltatoimia, koska se osaa käyttää hammasharjaa ja tietää myös, että se täytyy huuhdella vesihanan alla.

Apinan omistajalla on yhteensä kolme lemmikkiapinaa, joista jokainen imitoi perheen jokapäiväisiä askareita ja heidän eleitään. Kuvaajan mukaan apinoiden ymmärtäminen on uskomattomalla tasolla, minkä vuoksi he pystyvätkin kommunikoimaan apinoiden kanssa erinomaisesti.