Viitäjä-Jackin postikortti huutokaupattiin – hinnaksi yli 25 000 euroa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pahamaineinen Viiltäjä-Jack piinasi Lontoon Whitechapelin kaupunginosaa vuonna 1888. Nyt yhdeltä historian tunnetuimmista sarjamurhaajista peräisin olevaksi uskottu postikortti on huutokaupattu.

25.000 eurolla myydyn postikortin asetti myyntiin brittiläinen Grand Auctions of Folkstone -huutokauppa. Postikortti kuului BBC:n mukaan aikoinaan lontoolaiselle poliisille, joka sai sen lahjaksi vetäydyttyään eläkkeelle.

– Varokaa. On kaksi naista jotka haluan tänne ja aikomuksenani on saada heidät. Veitseni on edelleen terävä. Se on opiskelijan veitsi. Toivottavasti piditte munuaisesta, postikortissa luki.

Postikortti on lähetetti 29. Lokakuuta 1888, vain 11 päivää ennen kuin Viiltäjä-Jack tappoi viimeiseksi uhrikseen uskotun Mary Kellyn. Poliisit saivat vuonna 1888 useita kirjeitä ainakin viisi prostituoitua murhanneeksi Viiltäjä-Jackiksi itseään väittäneiltä tahoilta. Vain harvoja niistä pidetään kuitenkaan aitoina.