Kirjasto evakuoitiin – lemuavaa hedelmää luultiin kaasuvuodoksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Voimakkaasta hajustaan tunnetun durian-hedelmän syönti on kielletty monilla julkisilla paikoilla esimerkiksi Singaporessa. Nyt haisulihedelmä on aiheuttanut erikoisen tilanteen Australian Melbournessa.

Noin 500 opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä evakuoitiin taannoin RMIT-yliopiston kirjastosta. Syynä oli outo haju, jonka pelättiin johtuvan kaasuvuodosta. Paikalle hälytettiin 40 kaasunaamarein varustatunutta pelastushenkilöstön jäsentä.

Hajun taustalla oli Herald Sun -lehden mukaan kuitenkin jotain kaasuvuotoa harmittomampaa. Joku oli unohtanut kaappiin durian-hedelmän joka oli alkanut mädäntymään ja haisemaan voimakkaasti.

Durian on suosittu ruoka-aine erityisesti Kaakkois-Aasiassa. Se kuitenkin tunnetaan parhaiten hajustaan, jota on verrattu muun muassa mätiin kananmuniin, sisälle unohdettujen roskapussien sisältöön ja viemärijätteeseen.