Linnunratamme törmää toiseen galaksiin – NASA julkaisi hurjan kuvan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdyvaltojen avaruushallinto NASA ilmoitti jo vuonna 2012, että Linnunratamme tulee törmäämään Andromedan galaksiin. Neljä vuotta myöhemmin tiedemiehet havaitsivat Hubble-avaruusteleskoopin lähettämistä tiedoista, että törmäys on mahdollisesti jo alkanut.

Ihmiskunnalla ei ole välitöntä vaaraa, sillä vaikka arviot törmäyksen ajankohdasta aikaistuivat selvästi, niin siihen on edelleen aikaa 2,5 miljardia vuotta. Alunperin törmäyksen uskottiin tapahtuvan vasta neljän miljardin vuoden päästä. Galaksit lähestyvät toisiaan noin 500.000 kilometrin tuntinopeudella.

NASA on julkaissut oheisen kuvan siitä miltä maapallon taivaalla tulee näyttämään silloin Linnunradan ja Andromedan törmätessä toisiinsa.

Linnunradan ja Andromedan törmäyksessä kaksi Paikallisen ryhmän suurinta galaksia yhdistyvät toisiinsa. Tuoreimpien arvioiden mukaan törmäys on kuitenkin mahdollisesti jo alkanut ensikosketuksella, mikäli Linnunradasta löytyy samanlainen halo kuin Andromedasta on löytynyt. Halon löytämistä galaksin sisältä käsin pidetään lähes mahdottomana.