Tätä et näe joka päivä – Bill Murray luki runoa koirasta sellon soidessa taustalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Entertainment Weekly on julkaissut Twitterissä videon, jolla nähdään suosikkinäyttelijä Bill Murrayn runonlausuntaa. Mies lukee Pyhän Patrickin päivää juhlimassa oleville ihmisille runoa koirasta. Samalla hänen taustallaan soitetaan kohtalokkaasti selloa.

Vekkulinäyttelijän maineen saanut Bill Murray lukeutuu kaikkien aikojen rakastetuimpien Hollywood-koomikoiden kastiin. Miestä ylistetään hänen suuren tunneälynsä ja huumorintajunsa johdosta. Nyt mies on esiintynyt erikoisessa tilanteessa lausuttuaan Lawrence Ferlinghettin vuonna 1958 julkaiseman runon nimeltään Dog.

Runossa käsitellään vapautta ja politiikkaa koiran näkökulmasta. Taidepläjäys on levinnyt viraalina netissä. 67-vuotias Bill Murray nousi Hollywoodin komedianäyttelijöiden kärkikastiin muun muassa roolisuorituksistaan elokuvissa Caddyshack – Latvasta Laho ja Ghostbusters – Haamujengi.