Uutuuspizzan pohja on tehty kukkakaalista – suosio kasvaa Yhdysvalloissa

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viljattomassa ruokavaliossa on keksitty korvata tavalliset jauhot vaihtoehtoisilla ratkaisuilla. Esimerkiksi pizzaa on mahdollista valmistaa siten, että pohjan taikina korvataan kukkakaaliseoksella.

Amerikkalainen noutotukkumyymäläketju Costco on tuonut markkinoille pakastepizzan, jonka pohja on valmistettu kukkakaalista. Toisin sanoen gluteenitonta ruokavaliota noudattavien rukouksiin on vihdoin vastattu, sillä kukkakaalipohjaista pizzaa ei ole aiemmin saanut valmiina eineksenä. Pakastepizzat puolestaan kuuluvat perinteisesti jokaisen perheen hätävararuokiin.

Milton Craft Bakers -nimisen yhtiön valmistama uutuuspizza on kolmella juustolla ja kasviksilla kyllästetty herkkueines. Kukkakaalipohjalla varustettu pizza on hieman tavallisia pakastepizzoja kalliimpi, mutta niitä myydään tuplapakkauksissa. Yhdessä neljäsosapalassa pizzaa on Popsugarin mukaan 26-27 grammaa hiilihydraatteja.