Luotsi hyppäsi laivan kyytiin vauhdissa – hurja video Hailuodosta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tavanomaisesti laivan kyytiin noustaan satamasta. Pienempien alusten matkaan voi toki hypätä suoraan laituriltakin, mutta siinäkin tapauksessa veneet ovat yleensä pysähdyksissä ja turvallisesti laiturissa kiinni. Luotsien arkipäivässä tilanteet ovat hieman toisenlaisia.

Nyt Hailuodossa kuvatulla YouTube-videolla nähdään Ouluun matkalla oleva rahtilaiva, joka otti matkan varrelta yhden luotsin mukaansa vauhdissa. Mies hyppäsi jään ja jäämurskan päälle aseteltua metallista siltaa pitkin laivaan sivuovesta roikkuneisiin köysitikkaisiin ja kiipesi sisään.

Videolla luotsin apuri työntää eräänlaisen sillan kiinteältä jäältä jäämurskan päälle ja pysyy sillan painona sen toisessa päässä. Kun laiva on tarpeeksi lähellä, luotsi kävelee siltaa pitkin ja astuu laivaan.