Mies osti kaupasta Mentos-pastilleja – poliisi uhkasi heti aseella!

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa poliisien törkeät ylilyönnit ovat muodostuneet viime vuosina vakavaksi ongelmaksi, sillä tuhansia kansalaisia on pahoinpidelty ja surmattu poliisin toimesta. Monissa tapauksissa täysin ilman syytä. Nyt verkossa leviää tuorein tapaus, joka järkyttää parhaillaan ympäri maailmaa.

Videolla nähdään miten Jose Arreola saapuu Kalifornian Orange Countyn Buena Parkissa sijaitsevaan kauppaan ja päättää ostaa tiskiltä heräteostoksena Mentos-pastilleja. Hän maksaa ostoksensa, kun samaan aikaan sisään astuu siviiliasuinen mieshenkilö. Muutaman sekunnin kuluttua Arreolan mies ilmoittaa olevansa poliisi ja ottaa taskustaan käsiaseen, jolla osoittaa Arreolaa jalkoihin.

Poliisiksi esittäytynyt mies käskyttää Arreolaa ottamaan vaihtorahat ja poistumaan paikalta ilman Mentos-pastilleja. Sen jälkeen hän kysyi kaupan kassahenkilöltä maksoiko mies ostoksensa. Saatuaan tietää näin käyneen poliisi pani aseen takaisin taskuunsa ja pahoitteli tapahtunutta. Tällä kertaa kansalainen selvisi hengissä, mutta vain koska hän pysyi rauhallisena. Moni muu ei ole pysynyt.

– Tulin siitä todella vihaiseksi. Tunsin pelkoa ja ajattelin vaimoani. Hänestä olisi voinut tänään tulla leski. Katsokaa kaikkia niitä videoita, joissa poliisit ovat tehneet pahojaan. Tapa, jolla hän osoitteli minua aseellaan sai pelkäämään, että hän ampuu minut yhdestäkin väärästä liikkeestä, Jose Arreola kertoi Orange County Register -lehdelle.