Onko avioliitto tullut tiensä päähän? Nämä merkit paljastavat

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yksi markkinointimaailman lause sopii erinomaisesti myös parisuhteisiin: ”Paskasta ei saa konvehtia”. Periaatteessa tämä tarkoittaa sitä, että vaikka aihio ja sen ympärille rakennetut elementit olisivat kuinka toimivia tahansa, on sisältö loppupeleissä ratkaisevassa asemassa kokonaiskuvan toimivuuden suhteen.

Avioliitto on kahden ihmisen tekemä päätös pysyä yhdessä kuolemaan saakka. Nykyaikana avioliitto tarkoittaa paljon muutakin, kuin loppuelämän kestävää rakkautta ja onnea. Naimisiin voidaan mennä monesta eri syystä, mutta yhtä monista syistä voi liitto päättyä eroon. Mikäli avioliittonsa eteen on nähnyt vaivaa ja tehnyt töitä, eikä se siltikään ota onnistuakseen, saattaa ero olla kaikille osapuolille paras ratkaisu.

Kerroimme huhtikuussa mitkä tavat yleensä johtavat avioeroon. Nyt Men’s Health on listannut kymmenen asiaa, joista tietää avioliiton vetelevän viimeisiään. Mikäli seksielämä on kuivunut kasaan, se tuntuu suorittamiselta ja on mekaanista sekä tylsää, enteilee se muistakin suhteen ongelmista. Pahin tilanne on se, että suhteessa on järjetön määrä ongelmia, mutta vain muutama mahdollinen ratkaisu niiden selättämiseksi.

Yhdessäkään liitossa ei sovi sietää nimittelyä, haukkumista, satuttamista tai nolaamista. Mikäli osapuolet tai toinen heistä on jatkuvasti pahantuulinen, on se merkki rakkauden kuolemisesta. Pettäminen ja liiallinen itsekkyys ajavat myös liiton takuuvarmasti käräjäoikeuteen eropapereiden muodossa. Suhteessa ei ole järkevää tapella siitä, kumpi on oikeassa. Avioliitossa kun tarkoituksena on soutaa samaa ja yhteistä venettä. Läheisyyden puute, mykkäkoulut ja jatkuvat rahaongelmat lyövät viimeisen naulan arkkuun.