Vinkit parisuhdematkalle – näin opitte tuntemaan toisenne paremmin!

Matkailu · Terhi Piiroinen

On sanottu, että mikäli haluaa tutustua toiseen ihmiseen aidoimmillaan, kannattaa hänet viedä pois mukavuusalueelta. Esimerkiksi lomareissuilla oppii helposti tuntemaan toisen ihmisen läpikotaisin, kun kotiympyröistä poistuminen pakottaa ottamaan uusia asioita vastaan.

Ensimmäinen pariskuntaloma kannattaa suunnata paikkaan, jossa on molemmille osapuolille omanlaisia mielenkiinnonkohteita. Mikäli toinen haluaa rannalle ja toinen kaupunkilomalle, kannattaa matkakohde valita molempien mieltymysten mukaan. Kumppanusten on myös sovittava budjetista ja siitä, kuinka he maksavat kustannukset reissussa tasapuolisesti, Spaghetti Traveller muistuttaa.

Matkoilla saatetaan solmia ystävyysuhteita ja pariskuntien kannattaa muistaa henkilöiden olevan molempien kavereita. Yhtäkään lomareissua ei ole järkevää suunnitella liikaa etukäteen. Suuntaa-antava aikataulu voi olla, mutta minuuttien perässä juokseminen on typerää.

Matkoilla voi ottaa myös omaa aikaa. Kumppanusten on parempi kokeilla ensin lyhyempää lomaa. Reissaaminen voi olla uuvuttavaa, jolloin pinnan venymistä kaivataan enemmän kuin koskaan aiemmin. Mikäli reissussa tulee riitaa, tulee kina sopia mahdollisimman pian ja kiinnittää huomiota tilanteen eskaloitumisen syihin. Maltti ja maalaisjärki kantavat pitkälle.