Samankaltaiset persoonat voivat solmia unelmien liiton – 7 syytä listattiin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vaikka vastakohtien on sanottu täydentävän toisiaan, on toimivin parisuhde ja avioliitto kahden samanhenkisen ja persoonallisuuksiltaan samankaltaisen ihmisen muodostama. Arvomaailma ja asenteen määrittelevät suhteen onnistumisprosenttia, sillä sielunkumppaneiden on helpompi jakaa yhteinen arki ja juhla.

Toimiva parisuhde ei ole itsestäänselvyys, mutta se voi onnistua helpommin oikeanlaisten persoonien kohdatessa. Ihmiset arvioivat nykyaikana kumppaniehdokkaita lähinnä ulkonäön perusteella, mutta pinnan alla olevat asiat ovat tärkeämpiä potentiaalista partneria etsiessä. Yhteensopivuus riippuu usein luonteenpiirteistä, kuten sosiaalisuudesta ja empaattisuudesta, PersonalityMatch-sovellus painottaa.

Mitä paremmin kumppanukset sopivat luonteenpiirteiltään yhteen, sitä vähemmän he tulevat kohtaamaan ongelmia ja vastakkainasettelua. Parisuhteessa vaaditaan myös kärsivällisyyttä ja kompromisseja. Lisäksi omaan rakkaaseen on luotettava ja oltava myös itse luottamuksen arvoinen. Tässäkin kohtaa on tärkeää, että persoonallisuudet ymmärtävät toistensa käyttäytymisen tilanteissa, joissa vaaditaan uskollisuutta ja rehellisyyttä.

Pariskunta tulee parhaiten toimeen keskenään, mikäli he voivat jakaa samat vapaa-ajan harrastukset. Kumppanukset sitoutuvat paremmin toisiinsa jakamalla samankaltaiset mielenkiinnonkohteet ja vapaa-ajan viettotavat. Pääasia on, että suhteen molemmat osapuolet ovat valmiita panostamaan yhä paljon rakkautensa eteen.