Tutkimus todisti: Aviomiehet kieltäytyvät seksistä useammin kuin vaimot

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Stereotypisesti ajatellaan, että miehet haluavat suhteessa aina enemmän seksiä kuin naiset. Nyt uusi tutkimus on kuitenkin saanut selville, että avioliitossa aviomiehet ovatkin seksistä kieltäytyjiä useammin kuin vaimot.

Naisten luullaan yleisesti kieltäytyvän seksistä enemmän kuin miesten, mutta avioliitossa tämä ei ainakaan näytä pitävän paikkaansa. Daily Mail -sivusto kertoo Kentuckyn yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa huomattiin, että aviomiehet kieltäytyvät seksistä eivätkä halua tehdä pitkissä parisuhteissa ja avioliitossa enää aloitetta seksin suhteen, koska kokevat paineita.

Aviomiesten kokemat paineet liittyvät siihen, että heidän oletetaan tekevän aloite. Tutkimuksesta kävi myös ilmi, että hellyyden ja tunnetasolla kohtaamisen puute saavat miesten sukupuolivietin laskemaan. Monet kokivat myös paineita ajatellessaan, että heidän kumppaninsa ei enää pidä heitä riittävän seksikkäinä ja komeina.