Naiset ääntelevät seksin aikana miehiä enemmän

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Nautinnolliseen seksiin heittäytyessä unohtaa koko ulkomaailman. Silloin ei myöskään kiinnitä huomiota omaan ääntelyyn, vaan rakkauden rakettimatka määrittelee session aikana syntyvän äänimaailman. Nyt on kuitenkin selvitetty, kumman sukupuolen edustajat pitävät enemmän ääntä makuuhuoneessa.

Britannian suurin seksivälinevalmistaja ja -jälleenmyyjä Lovehoney on toteuttanut kyselyn, jonka mukaan naisista peräti 94 prosenttia myöntää olevansa kumppania äänekkäämpi osapuoli seksin harrastamisen aikana. Miehistä samaa mieltä oli 70 prosenttia. Kyselyyn vastasi 1.171 sivustovierailijaa.

Seksiekspertti Tracey Cox kertoo Femail Firstille, että naisten kovemmalle ääntelylle ei ole tieteellistä selitystä. Ääntely on kuitenkin hyvin yksilöllistä, ja yleensä muutenkin enemmän ääntä pitävät ihmiset ovat äänekkäämpiä myös makuuhuoneessa. Toisaalta naiset saattavat äännellä teeskennelläkseen ja antaakseen kumppanille mielikuvan erinomaisesta seksistä.

Äänekkyys ei kuitenkaan kulje yksi yhteen seksin nautinnollisuuden kanssa. Eniten naiset pitävät ääntä orgasmin aikana. Saman kyselyn mukaan naiset saavat parhaiten orgasmeja joko kumppanin antaman suuseksin avulla tai seksivälineitä apuna käyttäessään.