Papukaija käskyttää älykaiutinta – osaa hallita kodin valaistusta

Koti & Asuminen Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Älykaiuttimista on tullut viime vuosien aikana melko suosittuja. Ensimmäisten joukossa iPhone-puhelimissa oleva Siri valloitti käyttäjien sydämen Sirin nokkelien ja hauskojen vastausten myötä. Nyt ihmisten kodeissa on alkanut yleistymään myös Google Home ja Amazon Echo -kaiuttimet.

Nyt YouTube-videolla nähdään miten nokkela harmaapapukaija on oppinut käyttämään Amazon Echo -älykaiutinta. Papukaija osaa sammuttaa huoneesta valot käskyttämällä Alexa-kaiutinta. Papukaija osaa imitoida ihmisen puhetta niin selvästi, että kaiutinkin alkaa jo sitä tottelemaan.

Kotiin tarkoitettujen älykaiuttimien avulla ihmiset pystyvät esimerkiksi sammuttamaan valot ja laittamaan ne päälle. Videosta päätellen myös lemmikit voivat oppia käskyttämään älykaiuttimia varsinkin siinä tapauksessa, että ne osaavat imitoida ihmisten puhetta niin hyvin kuin kyseinen papukaija.