Vapaasulkeltaja upposi 33-metriin lootusasennossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kun tanskalaisella Stig Prydsillä todettiin psoriaattinen niveltulehdus, vaikutti ettei hän kävelisi enää ilman kepin apua. Ennustus kuitenkin muuttui miehen aloitettua vapaasukelluksen.

Näyttävällä Youtube-videolla Pryds vajoaa 33-metrisen Nemo33-altaan pohjaan lootusasennossa yhdellä hengenvedolla. Kyseessä on miehen tapa yhdistää jooga ja vapaasukellus.

Pryds aloitti meditoinnin ja muutti ruokavaliotaan niveltulehduksen myötä. Vapaasukelluksen salat hän löysi kotisivujensa mukaan vahingossa hengitysharjoitusten myötä. Pian mies huomasi ettei hän tarvitse enää lääkkeitään tai kävelykeppiään.

Sittemmin mies on vapaasukeltanut jopa 70 metrin syvyyteen, rikkoen lajin tanskalaisennätyksen. Sukellusharrastuksensa ohella Pryds auttaa nykyään muita kroonisista sairauksista kärsiviä tulemaan toimeen vaivojensa kanssa.