Kasvojoogassa väännellään kasvoja – ehkäisee tehokkaasti ryppyjä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Los Angelesin Pasadenassa järjestetään kasvojoogatunteja, joiden aikana aktivoidaan kallon alueen lihaksia. Joogaohjaaja Koko Hayashi vakuuttaa, että kasvojooga toimii myös erinomaisena ryppyjen ehkäisijänä.

Vaikka vanhemmat aina varoittelivat irvistelemisestä, on kasvolihasten vääntelyllä todettu olevan myönteisiä vaikutuksia. Kasvolihasten treenaaminen ja venytteleminen voi taistella tehokkaasti ikääntymistä vastaan. Amerikkalaisten plastiikkakirurgien liiton edustaja Alan Matarasso on kuitenkin eri mieltä, sillä hänen mielestään rypyt tulevat näkyviin kasvoja kurtistelemalla.

Joogan harrastajat haluavat kuitenkin uskoa kasvolihasten venyttelyn voimaan, Associated Press uutisoi. Kasvojooga on kuulunut osaksi harjoituksia tuhansien vuosien ajan. Kallon alueen lihaksia aktivoivasta lajista povataan tämän vuoden hittiä. Liikkeitä voi harjoitella kotona, sillä netistä löytyy runsaasti materiaalia ja ohjeita kasvolihasten venyttelemiseen.